Despre…

Nu m-am născut cu „prăvălia deschisă”; am avut nevoie de ceva timp să trec de frica pe care mi-o trezea gândul că voi face o prostie şi că mă voi face de râs. Între timp mi-am dat seama că ideile şi gusturile sunt complet relative, iar adevărul este deseori de partea mea. Adică încerc să nu mă arunc într-o discuţie pe teme necunoscute mie, dar îmi şi place să mă „cert” pentru lucrurile în care cred.

În rest, voi scrie aici despre toate nimicurile care-mi trec prin cap, de la economie la recenzii ale unor cărţi bune la diverse impresii din călătoriile mele şi aşa mai departe.

Facultatea m-a făcut economist, dar tot un alt jurnalist mi se pare că a nimerit mai bine mersul lucrurilor în economie. Ernest Hemingway, fiindcă el este acel jurnalist cunoscut mai degrabă ca romancier, a spus că falimentul vine „treptat, apoi brusc”. La fel se întâmplă totul şi în viaţă, şi în economie.

Apropo, mă cheamă Silviu şi sunt (momentan) jurnalist. Într-o zi, sper să pot scrie un roman care să nu ajungă hârtie folosită-n toaletă sau pentru a curăţa legume. De-asta îl stimez senzaţional de mult pe indianul Tarun Tejpal: jurnalist, economist şi scriitor senzaţional.

Fagaras-Moldoveanu

Reclame

2 gânduri despre „Despre…

  1. Salut. Referitor la ce spuneai cu cartea, am gasit undeva un citat interesant: „Every good journalist has a novel in him – which is an excellent place for it.” 😉
    – Russell Lynes

    Mult succes.

    • Hmmm, abia acum m-am reapucat de scris pe aici din lipsă de timp, vacanţă şi toate cele. Oricum, mulţumesc frumos pentru urări şi scuze pentru răspunsul extrem de tardiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s